UDJG – Facultatea Transfrontaliera

RomAsia
March 30, 2021
Lampiridae
March 9, 2020

Plecatul la studii a fost, și acum, și odinioară, unul dintre momentele marcante în viața familiilor. Un moment încărcat de emoții, de speranțe, de sfiala gândului că cei ce pleacă au de răsplătit încrederea celor care rămân, dar și de împlinit propriile idealuri.

Așadar, imediat ce ne-au povestit cei de la Facultatea Transfrontalieră UDJG despre programele lor de studii din Ucraina și Republica Moldova, menite să vină în sprijinul studenților care, din diverse motive, nu pot veni în România, am știut că acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem acestor familii: că de acum, nu mai este nevoie să pleci într-o altă țară pentru studii de calitate.

Așa că ne-am suflecat mânecile, camerele și luminile și ne-am apucat de ce știm mai bine să facem: un film. Nu e nicio glumă, chiar am făcut un film. Cu actori adevărați (mulțumim Svetlana Friptu, lui Dan Căpățână și lui Lilian-Mihai Nistor, actori la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", respectiv student la Facultatea de Arte - Galaţi), cu locații "pe bune" (mulțumim Muzeului Pescăresc Galați), cu recuzită, scenografie, costume... exact cum se face.

Ce-a ieșit? Sperăm că un clip de promovare pe măsura intențiilor, efortului și dedicării celor de la Facultatea Transfrontalieră (din cadrul Universității "Dunărea de Jos"). Noi ne-am bucurat pe deplin de acest proiect, unul în care am beneficiat deopotrivă de încredere și de libertate. Ne dorim să fi răsplătit așadar încrederea, îndeplinindu-ne și propriile idealuri. :)

P.s.: în această perioadă, clipul a fost preluat de televiziunile din Republica Moldova, așadar ne puteți urmări și la televizor. :))