Atelierul FILM3

Concept

film3 este un atelier de filmmaking inventat de Kinelink, care se desfășoară pe durata a 3 zile, pe parcursul cărora participanții au parte de experiența condensată, dar completă a producției unui film. În cele 3 zile, participanții sunt implicați activ, în funcție de interes și inițiativă, în diversele etape ale producției cinematografice: scrierea scenariului, planificarea producției, alegerea distribuției, regie, filmare, sound-design, editare, distribuție. Atelierul se încheie cu o producție originală (cel mai probabil, un scurt-metraj), realizată exclusiv și integral în cele trei zile, urmând să facilităm distribuția și difuzarea acesteia către rețele sociale sau de profil (concursuri, festivaluri, etc).

GHOSTBUSHTERII- scurtmetrajScurtmetrajul urmărește un grup de tineri pasionați de fantome, care în sfârșit se hotărăsc să pornească într-o aventură adevărată. Numai că aventura se dovedește prea...adevărată. :)
Materialul a fost realizat în cadrul atelierului desfășurat în perioada 21-23 iunie 2019.

Cui se adresează?

Persoanelor cu vârsta minimă recomandata de 10 ani - elevi cu aptitudini sau înclinații creative; adolescenți pasionați de filme, producții indie/independente, tehnică cinematografică/media; tineri creativi, care își doresc un mediu de expresie personală și artistică în care să comunice, prin intermediul producției media, teme, subiecte, mesaje relevante pentru un anumit public

Desfășurare

  • Ziua 1 pre-producție

    brainstorming idei, scriere scenariu, organizare și planificare, opțiuni regizorale, realizare draft storyboard
  • Ziua 2producție

    workshop-uri actorie și regie de film, filmare on-location, tehnici cinematografice
  • Ziua 3post-producție

    workflow editare media, workshop utilizare software, corecție și gradare de culoare, editare, sound-design, ilustrație muzicală

Durata

Perioada de desfășurare este de 3 zile, cu un total de 18-20 de ore. Sesiunile de lucru se programează pe ore în funcție de disponibilitatea participanților și de complexitatea resurselor necesare producției; în medie, prima zi presupune 4 ore de lucru, a doua zi 8 ore, iar a treia zi 6 ore. Primele sesiuni prestabilite sunt următoarele:
Perioada: 21 -23 iunie 2019
Varsta recomandată: 10 +
Perioada: 3-5 iulie 2019
Varsta recomandată: 10+
Perioada: 12 -14 iunie 2019
Varsta recomandată: 10+
Perioada: 16-18 iulie 2019
Varsta recomandată: 10+

Q&A

Cum îmi pot alege rolul în cadrul atelierului?
Discutăm, dezbatem și decidem scenariul, apoi participanții își pot alege câte un rol în producție, în funcție de aptitudini, interese și afinități. Cei care vor să joace devin deci actorii producției, iar ceilalți pot fi scenariști, regizori, sunetiști sau editori.
Trebuie să am experiență în domeniu?
Deloc! Cunoștințele specifice urmează să fie descoperite în cadrul atelierului, prin intermediul activităților și producției în sine. Importante sunt entuziasmul şi dorinţa de a face descoperiri în domeniul filmului şi, de ce nu, de a-ți face noi prieteni!
Pe bune, un film? Cu toate echipamentele acelea sofisticate și scumpe?
Da, da, da și iar da! Punem la dispoziția participanților echipamente profesionale, care se folosesc în producții cu specific cinematografic. În funcție de interesul manifestat, toate aceste echipamente vor putea fi folosite de participanți în etapele producției, sub îndrumarea și supravegherea mentorilor. De asemenea, editarea se realizează în programe profesionale și licențiate, folosite de profesioniști de top în domeniu.
Ce se întâmplă cu filmul pe care îl realizăm?
Cu acordul participanților, filmul va fi făcut public în cadrul unor evenimente special dedicate acestuia, a paginii de Facebook și a canalului de YouTube Kinelink. În funcție de diverși factori (tematica filmului, calitatea și relevanța producției, etc), luăm în calcul inclusiv participarea la unul sau mai multe festivaluri de profil.

Ce ne dorim?

În ce privește atelierul, ne propunem să oferim o experiență colaborativă și interactivă, un mediu de lucru captivant, stimulativ și dinamic, în care toți cei prezenți să se simtă provocați și conectați. Obiectivul principal al atelierului rămâne unul educațional, iar interesul este să generăm un context relaxat și creativ, pe care îl considerăm mai important decât valoarea artistică a materialului rezultat. Pe termen lung ne dorim să mărim comunitatea celor pasionați de filmmaking și să creăm, în orașul nostru, entertainment video de calitate. Ideea atelierului provine din misiunea noastră, aceea de a educa tinerele generații și de la a le stimula să se exprime într-un mod creativ, care să le pună în valoare calitățile.

Mentorii nostri:

Victor Mihăilescu

Mentor, Coordonator și Regizor


Job: lector universitar doctor la Facultatea de Arte, Universitatea „Dunărea de Jos” – Galați.
Pregătire educațională: absolvent al Facultății de Arte – Galați, cu master în dramaturgie cinematografică și studii doctorale pe tema pedagogiei teatrale.
Experiență profesională extra: a desfășurat și organizat proiecte europene din zona educației; proiecte educaționale în parteneriate cu licee, organizații și instituții locale; a participat la concursuri de teatru internaționale; în perioada 2012-2016 a fost profesor de teatru la Liceul de Arte „D. Cuclin”

Andrei Călina

Director de Imagine


Ocupație: student al Facultății de Arte, Universitatea „Dunărea de Jos” – Galați
Pregătire educațională: Absolvent al Liceului de Arte „D. Cuclin”
Experiență profesională extra: producții cinematografice independente; a produs și regizat scurt-metrajul „Last Job”; a susținut mai multe ateliere educaționale; se implică activ în fondarea unei trupe de tineri actori care practică improvizație teatrală; colaborator al atelierelor „Ne vedem la film”, desfășurate de Asociația Papillon.

Preț

Participarea la atelier presupune achitarea în prealabil a unui preț de 290 RON.

Înscriere

Înscrierea se poate face completand formularul de mai jos sau in cadrul evenimentului creat pe pagina noastra de Facebook. Numărul participanților este de minimum 5.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta telefonic, zilnic, intre orele 10.00-18.00 la urmatoarele numere de telefon: 0744341981 sau 0722887133.